Trädgård

Här har vi samlat ihop lite inspirerande saker, sånt som ger en liten aning om hur vi vill ha det i trädgården så småningom. Inspirationsbilderna har vi ”lånat” från nätet… Fy på oss!

När man kommer till oss ska man få gå genom en vacker trägrind och gärna under en valvbåge övervuxen med grönska. En ”New Dawn” ros kanske? Färgen här på bilden till vänster är jättefin, men för att det ska passa in i stilen på stugan, så kommer vi att måla vitt. Och kanske att valvbågen blir i ett helt annat material…

Trädgårdsgångarna vill vi ha stenlagda. Gärna lite ”slarvigt” och med gräs och annat som växer mellan stenarna. Om det går som vi vill kommer det att växa upp träd, buskar, rabatter och annat som ramar in gångarna och gör det hela lite mer ”hemligt”, så att man inte riktigt vet var man kommer när man tar ”den där stigen”.

Sittplatser ska det finnas gott om! Små bänkar, uteplatser, en sten, ställen där man kan slå sig ner en stund och sitta ifred och fundera. Eller sitta flera tillsammans och ha det gott.

Bilden ovan är fotad ur boken ”Vår trädgårdsbok” och visar på ett bra sätt hur vi tänker oss uteplatsen på framsidan. Bilden här nedan är ett hopklipp av hur det sett ut från början… Skillnaden är att vi nog hellre vill ha stenlagt i hela rundeln och sen måste vi gräva ut en del för att få marken jämn nog för bord och stolar.

Rabatter och växtlighet vill vi ha mycket av. Allra helst perenner, så vi slipper känna att vi hela tiden måste ha koll på det som växer. Några fler fruktträd och bärbuskar vore trevligt. Gammaldags växter, som pioner och rosor… Gärna klättrande rosor, som får klänga sig upp i träden och dofta gott.

Exempel på sånt vi vill plantera:
*Schersmin *Syren *Forsytia *Plymspirea
*Bondpion *Luktpion *Akleja *Blodnäva
*Riddarsporre *Lavendel *Hosta *Rosbuskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s